Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ “90 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΜΜΣΤΕ & 20 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΤΤ «ΔΕΛΦΟΙ»

Ε∴ Δ∴ Τ∴ Μ∴ Α∴ Τ∴ Σ∴

Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α - Ι Σ Ο Τ Η Σ - Α Δ Ε Λ Φ Ο Τ Η Σ

ΜΕΓΑΛΗ ΜΙΚΤΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ "ΔΕΛΦΟΙ"

clip_image002

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΤΩΝ 90 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΜΜΣΤΕ & 20 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΤΤ «ΔΕΛΦΟΙ»

7ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑΡΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΣ ALLIANCE MAÇONNIQUE EUROPÉENNE (AME)

 

Με την πραγματοποίηση λαμπρών εκδηλώσεων στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» και στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ, από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου 2016, εορτάστηκαν από την Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος (ΜΜΣΤΕ) και το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα (ΔΤΤ) «ΔΕΛΦΟΙ» τα ενενήντα και είκοσι χρόνια αντίστοιχα από την ίδρυσή τους.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν περισσότεροι από εκατόν δέκα (110) εκπρόσωποι από τριάντα έξι (36) φίλιες τεκτονικές δυνάμεις του εξωτερικού, από δέκα έξι χώρες, με εξέχουσες την GRAND ORIENT DE FRANCE, την GRAN LOGGIA D’ITALIA DEGLI A.L.A.M., η FEDERATION FRANÇAISE DU «DROIT HUMAIN» κ.άλ., καθώς και εκπρόσωποι από έντεκα (11) Ύπατα Συμβούλια ξένων δυνάμεων, (ως συνημμένος πίνακας).

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου, το πρόγραμμα περιελάμβανε κοκτέηλ για την υποδοχή των ξένων δυνάμεων, και παρουσίαση / απόδοση του αναμνηστικού επετειακού λευκώματος, μιας ειδικής συλλεκτικής έκδοσης τετρακόσιων σελίδων, αριθμημένης και σφραγισμένης με την ανάγλυφη σφραγίδα της ΜΜΣΤΕ, με την ιστορία των δύο ελληνικών δυνάμεων από το 1926 και το 1996 αντίστοιχα, έως σήμερα.

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νεαρών Τεκτόνων με εναρκτήρια ομιλία του Εθνικού Μεγάλου Διδασκάλου (ΕΜΔ) της ΜΜΣΤΕ

Παναγιώτη Μουτζουράκη και την παρουσία εκατόν είκοσι (120) Ελλήνων Νεαρών Τεκτόνων, είκοσι πέντε (25) Νεαρών Τεκτόνων από το εξωτερικό και περισσότερους από εκατόν πενήντα (150) επισκέπτες και παρατηρητές.

Την επιμέλεια της πραγματοποίησης της ημερίδας, δια του Σεβασμίου Διδασκάλου Μιχαήλ Πατζή, είχε η Σεπτή Συμβολική Στοά (ΣΣΣτ) Ειδικού Σκοπού «ΗΝΙΟΧΟΣ 2040», στοά που αναφέρεται και συγκεντρώνει τα νεαρά μέλη της ΜΜΣΤΕ και του ΔΤΤ «ΔΕΛΦΟΙ».

Το θέμα του συνεδρίου ήταν «Η δύναμη των συμβόλων στον κόσμο και τον Τεκτονισμό, από τον κόσμο των ιδεών στην εκδηλωμένη πραγματικότητα» και επ’αυτού πραγματοποιήθηκαν συνολικά εννέα (9) εισηγήσεις, εκ των οποίων τρεις (3) από τη ΣΣΣτ «ΗΝΙΟΧΟΣ 2040»/ Περιφέρεια Αττικής – Περιφέρεια Νοτίου Ελλάδος (Ρόδος, Κρήτη) και Περιφέρεια Βορείου Ελλάδος (Θεσσαλονίκη, Βόλος) και έξι (6) από χώρες εξωτερικού που συμμετείχαν με τις αντιπροσωπείες τους (Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Λίβανος, Ρουμανία, Βουλγαρία).

Χαιρετισμό στο 7ο Συνέδριο Νεαρών Τεκτόνων απηύθυνε ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης Μεγάλος Διδάσκαλος της GRAN LOGGIA D’ITALIA DEGLI A.L.A.M. και Ισόβιος Επίτιμος Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Μικτής Στοάς Της Ελλάδος, Ενδοξότατος και Κραταιότατος αδερφός Antonio Binni, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι λοιπών τεκτονικών δυνάμεων του εξωτερικού (Γαλλία, Ρουμανία, Κροατία, Σλοβενία κ.άλ.).

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με δρώμενο των Ελλήνων Νεαρών Τεκτόνων της ΜΜΣΤΕ, σχετικό με τον αποσυμβολισμό των 12 άθλων του Ηρακλέους.

Επισημαίνεται ότι τα Συνέδρια των Νεαρών Τεκτόνων, κατά τα τελευταία επτά έτη, υλοποιούνται κατά την εαρινή ισημερία

Το Σάββατο 19 Μαρτίου, το πρωϊ, με φροντίδα της ΜΜΣΤΕ , πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση των ξένων αποστολών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, το οποίο εόρτασε τα εκατόν πενήντα (150) χρόνια από την ίδρυσή του.

Το απόγευμα, τετρακόσια είκοσι (420) μέλη, συμμετείχαν σε πανηγυρική συνεδρία, στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ, όπου μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου τυπικού εργασιών και ενός πρωτότυπου δρώμενου οπτικοακουστικής αποτύπωσης της εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας και του Τεκτονισμού, μέχρι την σύγχρονη εποχή, εορτάστηκαν με λαμπρότητα τα ενενήντα και είκοσι χρόνια της ΜΜΣΤΕ και του ΔΤΤ «ΔΕΛΦΟΙ», αντίστοιχα.

Προ της συνεδρίας, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ, όπου οι ξένοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την μεγάλη καλλιτεχνική ικανότητα των σύγχρονων ελλήνων καλλιτεχνών

Η έναρξη της συνεδρίας, σε 1ο βαθμό, περιελάμβανε ιστορικά σημειώματα του ΕΜΔ για την ΜΜΣΤΕ και του Ύπατου Μεγάλου Ταξιάρχη (ΥΜΤ) Δημητρίου Λυμπέρη, για το ΔΤΤ «ΔΕΛΦΟΙ», καθώς και την ανακοίνωση των συμπερασμάτων του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νεαρών Τεκτόνων, από τον Σεβάσμιο Διδάσκαλο της ΣΣΣτ «ΗΝΙΟΧΟΣ 2040», ενώ ακολούθησε παρουσίαση από τον ΕΜΔ αρχικά των ελλήνων και κατόπιν των ξένων νεαρών Τεκτόνων που έλαβαν μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου και άπαντες οι παριστάμενοι τους συνεχάρησαν, με μεγάλη συγκίνηση και ικανοποίηση για την εγγύηση που εξασφαλίζει η παρουσία και το υψηλό τους επίπεδο στο μέλλον της ΜΜΣΤΕ, του ΔΤΤ «ΔΕΛΦΟΙ» και του διεθνούς Τεκτονισμού εν γένει.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων είχε προγραμματισθεί και πραγματοποιήθηκε επίσης, η υπογραφή Συμφώνου Φιλίας μεταξύ της ΜΜΣΤΕ και των Δυνάμεων της ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, της GRANDE LOGE NATIONALE DE CROATIE και της GRAND ORIENT DE SLOVÉNIE.

Κατά τη συνεδρία και με την ευκαιρία της παρουσίας τόσων Τεκτονικών Δυνάμεων των Βαλκανίων, ο ΕΜΔ της ΜΜΣΤΕ ανακοίνωσε και το θέμα της επερχόμενης 3ης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ (ΤΕΒ), το οποίο είναι: «Η οδός των Βαλκανίων προς την Ευρώπη» και θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Υπέρ της ΜΜΣΤΕ και του ΔΤΤ «ΔΕΛΦΟΙ» ετοποθετήθησαν θερμά όλες οι ξένες δυνάμεις / αντιπροσωπείες, δίδοντας εξαιρετικά δώρα και ευχές για ευημερία και διάρκεια στο μέλλον και ευχαριστώντας για τη φιλοξενία και την άριστη διοργάνωση.

Των εκδηλώσεων ακολούθησε εορταστικό gala με συνοδεία κοντσέρτου εγχόρδων από την Bios Chamber Orchestra of Athens και σοπράνο την Μαρία Ρουμάνη, με έργα κλασσικού και ελληνικού ρεπερτορίου.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου, στο πλαίσιο των εορτασμών, ως ένα εκ των μελών, η ΜΜΣΤΕ διοργάνωσε τη συνάντηση των Αθηνών της Αlliance Μaçonnique Εuropéenne (ΑΜΕ). Η προηγούμενη συνάντηση της Επιτροπής είχε πραγματοποιηθεί στη Λωζάννη, ενώ η επόμενη είναι προγραμματισμένη για τη Ρώμη.

Το κύριο αντικείμενο των εργασιών της Επιτροπής ήταν το προσφυγικό-μεταναστευτικό θέμα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ο ΕΜΔ της ΜΜΣΤΕ, μέσω της εισηγήσεώς του, προέτρεψε όλα τα μέλη της Επιτροπής να δραστηριοποιηθούν, πολιτικά και κοινωνικά και να συμμετέχουν ενεργά στην επίλυση του θέματος, που τόσο έντονα απασχολεί όλο τον κόσμο, επώδυνα όμως, κυρίως, τη χώρα μας.

Λεπτομέρειες για τη συνάντηση θα ανακοινωθούν μελλοντικά.

www.mmste.gr